Shadow

Maksaako netti-TV:n käyttö?

Maksaako netti TVn kaytto - Maksaako netti-TV:n käyttö?

Netti-TV:n saapuminen markkinoille on ollut yksi hyödyllisimmistä keksinnöistä, sillä netti-TV:n avulla voimme nimensä mukaisesti katsella televisiota internet-yhteyden välityksellä, eli voimme samalla sanoa hyvästit antennin johdoille ja muille virityksille.

Netti-TV:n ansiosta voimmekin nauttia tv-sarjoista, peruskanavista, maksukanavista ja elokuvista omalla älylaitteella tai älytelevisiolla juuri siellä ja silloin kuin itse haluamme.

Netti-TV:n maksullisuus

Netti TVn maksullisuus 2 - Maksaako netti-TV:n käyttö?

Netti-TV on toden totta mitä kätevin keksintö, mutta onko sen käyttö maksullista? No, vastaus tähän kysymykseen riippuu pitkälti siitä, mitä netti-TV:stä halutaan katsoa.

Esimerkiksi peruskanavat, kuten Ylen kanavat, Nelonen, MTV3, Ava ja Jim ovat maksuttomia kanavia, joita voi katsella netti-TV:n kautta tavallisen television tapaan täysin ilmaiseksi. Tällöin toistat ikään kuin television sisältöä suorana vaikkapa omalta älylaitteeltasi, eli näet täysin saman sisällön kuin jos katsoisit kyseistä kanavaa televisiosta.

Teknologian aikakaudella lähes kaikki suuret kanavapalveluiden tarjoajat ovat siirtyneet suoratoistopalveluiden käyttöön. Toisin sanoen voit katsella tv-kanavia ja niiden ohjelmistoa myös suoratoistopalveluiden kautta. Tällöin voit itse valita, mitä haluat katsoa ja milloin haluat katsoa. Suoratoistopalveluiden tarjonnasta löydät myös vanhempia ja uudempia jaksoja ja tuotantokausia, joita ei välttämättä peruskanavilta voi edes katsoa. Lisäksi monet uudet jaksot tulevat katseltavaksi suoratoistoon jo ennen kuin ne näytetään televisiossa.

Jotkut näistä palveluista ovat ilmaisia (kuten Yle Areena, koska maksamme Yle-veroa), mutta toiset taas ovat joko kokonaan maksullisia tai sisältävät paljon maksullista sisältöä, kuten Elisa Viihde, Cmore, Ruutu Plus ja Discovery Plus.

Netti TVn maksullisuus 1 - Maksaako netti-TV:n käyttö?

Joillakin suoratoistopalveluilla on kuitenkin tarjolla myös maksuttomia kokeilujaksoja, jonka aikana voit suoratoistaa palvelun sisältöä ilmaiseksi. Lisäksi monilla suoratoistopalveluilla on saatavilla erihintaisia palveluita, eli sinun ei ole pakko maksaa täyttää hintaa esimerkiksi Cmoren Total-pakettia, johon sisältyy kaikki, jos haluat katsoa pelkästään sarjoja ja elokuvia.

Netti-TV:n maksuttomuus riippuu siis lyhyesti sanottuna siitä, millaista sisältöä haluat katsella. Jos et ole varma, haluatko maksaa tietyn suoratoistopalvelun sisällöstä, suosittelemme kokeilemaan kyseisen palvelun ilmaista kokeilujaksoa (jos sellainen on tarjolla) ja päättää vasta sitten, kannattaako omia rahoja laittaa kyseiseen palveluun.